Autonieuws

Een van Lagonda’s laatste sedans staat nu te koop

Veel auto’s heeft Lagonda nooit gemaakt, maar deze sedan is wel een van de laatste. En deze kan nu van jou zijn.

De Lagonda Taraf moest Aston Martins uitstapje worden naar hyperluxe sedans. In eerste instantie was de bolide exclusief voor het Midden-Oosten, later mocht ook de rest van de wereld genieten van deze sedan. Een verkoopsucces werd het niet, maar dat was ook niet per se de bedoeling. Het plan was om maximaal 200 stuks te verkopen tegen net geen miljoen euro, exclusief belastingen. Uiteindelijk verkochten ze naar verwachting een stuk of 120 Tarafs.

Aston Martin had plannen om na de Taraf meer Lagonda’s uit te brengen, maar zo ver is het tot nu toe niet gekomen. De elektrische SUV was eerst uitgesteld naar 2025. Carscoops meldt nu echter dat Aston Martin helemaal met die SUV gaat stoppen. Lagonda gaat volgens deze plannen geen eigen auto’s meer uitbrengen, maar wordt een soort luxe-embleem voor Aston Martin. Denk aan wat Maybach inmiddels voor Mercedes is. Aston Martin-baas Moers zou volgende maand deze plannen toelichten.

Dat betekent dat de Taraf de laatste sedan is die Lagonda ooit zal maken. Tenminste, voor zover we nu weten, dan. Heb je daardoor nu ineens de intense drang om zo’n luxe slee aan te schaffen? Dan heeft het Britse bedrijf Nicholas Mee goed nieuws voor je. Zij hebben namelijk zo’n Taraf nu te koop staan.

You may also like...