Autonieuws

BMW wil van MINI een volledig elektrisch merk maken

BMW begint grote concrete stappen te zetten als het gaat om een volledig elektrische strategie, waar MINI de eerste fabrikant wordt die volledig elektrisch wordt. Dat zou gebeuren in 2030.

Het zit er écht aan te komen: de massale switch naar elektrisch rijden. In steeds meer landen en van steeds meer merken hoor je wanneer zij de switch maken naar volledig EV. Zo willen Nederland en Engeland af van stookolie in 2030 en hebben merken als Jaguar al aangekondigd dat het na 2025 finito is met brandstofauto’s. Concrete deadlines dus. Ook BMW heeft een deadline ingesteld voor hun kleine merk. MINI moet tegen 2030 volledig elektrisch worden.

Elektrische MINI’s
De eerste stap is natuurlijk al gezet door de introductie van de MINI Cooper SE. Het eerste volledig elektrische model van MINI weet qua actieradius geen potten te breken, maar qua rijgedrag is er niks mis mee. MINI is vervolgens van plan om hun superhete JCW GP te combineren met de Cooper SE en zo de MINI Electric GP te creëren. Plannen zat dus en met een deadline om MINI volledig elektrisch te maken, zullen er meer modellen volgen. De Countryman krijgt bijvoorbeeld ook een volledig elektrische opvolger. Deze gaat in Leipzig gebouwd worden.

You may also like...