Autonieuws

Mil-Spec M1 R is een andere Hummer revival

U ziet het goed, daar ligt inderdaad gewoon een heerlijk asociaal dikke benzinemotor. De Mil-Spec M1 R is niet de Hummer zoals GM hem nu herintroduceert.

Stel: je bent General Motors. Je moet de pickup trucks zoals ze nu zijn opnieuw uitvinden voor de toekomst. Je kiest voor een milieuvriendelijke oplossing: je maakt er een volledig elektrische pickup van. Dit moet de meest spraakmakende ecologische oplossing voor je hele concern zijn. Welke naam gebruik je dan absoluut niet? Hummer.

GM Hummer
Dat is wel precies wat GM deed. De GMC Hummer EV pakt de naam Hummer uit het verleden en vertaalt deze naar de jaren ’20. Waarom dit een grappige keuze is, heeft te maken met het imago van Hummer. Het merk wat ooit begon door militaire Humvees naar straatversies om te zetten, waar de asociale H1 uit kwam, had niet bepaald het milieu hoog op de prioriteitenlijst staan. Toen GM de boel overnam en de H2 en H3 bouwde van 2002 tot 2010, werd dat imago niet veel beter. Tijd om dat imago eens helemaal om te schoppen met een volledig elektrisch model van Hummer.

Mil-Spec
Voor wie liever de oude tijden herleeft, is er goed nieuws. Er is nu namelijk ook een bedrijf bezig om de Hummer zoals ‘ie was opnieuw uit te vinden. Dat bedrijf heet Mil-Spec en je kunt het zien als een Hummer-restomodder. Ze pakken een originele H1 en verbouwen hem tot de bruutste Hummer H1 die je heden ten dage kunt krijgen. Ze hebben al een keer van zich laten horen, maar nu presenteert Mil-Spec de M1 R.

You may also like...